Bilvedlikeholds-tips for sommeren

15.09.2016 13:35

Oppsøk parkeringsplasser i skyggen.

Sommer-solen kan gjøre at UV-stråler skader bilens interiør, lakk og elektronikk. For å unngå skade, forsøk å parkere på plasser i skyggen når det er mulig.

Sjekk dekktrykk

Å sjekke din bils dekktrykk gjennom hele sommermånedene, er en absolutt nødvendighet. Høyere temperaturer kan øke trykket i dekkene over tid - som kan resultere i økt slitasje. Overtrykk i dekkene betyr mindre trekk-kraft mot veien og potensielle dekk-eksplosjoner...begge like farlige men unngåelige med regelmessig sjekk av trykket i sommerdekkene dine.

Hold øye med frostvæske-nivåene

Ekstrem hete forårsaker at kjølesystemet jobber tyngre. For at kjøle-systemet skal fungere bra, vær sikker på t blandingen mellom frostvæsken og destillert vann er 50:50. Selv om typisk bør sjekke dette en gang i året, er det en god ide å sjekke en eller to ganger i løpet av de varmere månedene i året for å være sikker på at frostvæske-nivået er der det bør være.

Gjør bilen klar for sommeren

Hvis du fortsatt har vinterdekk  på bilen, er det på tide å bytte dem ut. Snødekk er tyngre enn ditt gjennomsnittlige dekk og dette vil redusere bilens drivstoff-økonomi. Etter hvert som det blir varmere og varmere, bør du også sjekke under bilen din og forsikre deg om at salt ikke har samlet seg opp under bilen din fra vinterkjøringa.

Tilbake

Kontakt

Jacquelin Egan
State :- Lillestrøm
zip code :- 2000-2004
Country :- Norway

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode