Hvordan få bilen din klar for vinteren

18.07.2017 11:14

Vinterkulden er nesten her og da er det viktig at du nå starter med litt før-vinter vedlikehold på kjøretøyet ditt. Det siste du ønsker er å få et havari i snøen.

1. Batteri

Hvis batteriet ditt er over tre år gammelt er det stor sjanse for at det sannsynligvis ikke varer gjennom vinteren—selv om det er et 60- eller 72-måneders batteri. Tre år ser ut til å være levetiden uansett hva de sier. Det er noen ting du kan gjøre for å være sikker på at batteriet er i topp stand. Først bør du være sikker på at terminalene er rene— Bruk en batteri-kabel-børste for å rense dem. Så, selv om praktisk talt alle batterier er “vedlikeholds-frie”, så bør du sjekke elektrolytt-nivået ved a ta av dekslene og fylle på eventuelle lave celler med destillert vann. Ikke bruk springvann.

2. Dekk

Hvis dine vinterdekk har mindre enn halvparten av det originale mønsteret igjen, ville jeg sterkt vurdert å bytte dem. Du trenger alt mønsteret du kan få når du kjører gjennom snø og slaps. Utover det, sjekk dekktrykket regelmessig og vær sikker på at du har et funksjonelt reservedekk i bagasjerommet—midlertidig eller annet.

3. Vindusviskere

Her er en annen komponent som ikke blir byttet ofte nok. Hvis du ikke kan huske når vindusviskerne dine ble skiftet sist, så skift dem nå. Ha også en reservekanne med vindusspylervæske i bagasjerommet.

4. Frostvæske

Hvis du ikke er sikker på om du må få byttet frostvæske, få tak i en frostvæske-tester og sjekk den selv. Hvis testeren indikerer at det er på tide, så kan du like godt få kjølesystemet skyllet mens du er i gang. Ikke bare vil du være klar for vinteren, men for neste sommer i tillegg.

Tilbake

Kontakt

Jacquelin Egan
State :- Lillestrøm
zip code :- 2000-2004
Country :- Norway

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode