Viktigheten av dekksikkerhet

13/02/2016 10:08

Dekk er et viktig innkjøp som er ofte undervurdert, likevel er dekk i dårlig stand en medvirkende faktor i mange trafikkulykker – spesielt under våte forhold. Noen undersøkelser har indikert at så mange som to av tre sjåfører ikke vet hvordan de bestemmer om dekkene deres er seriøst nedslitte.

For å spare penger velger noen sjåfører å kjøpe delvis slitte dekk i stedet for nye, men ved å gjøre det kan det være de setter livene sine i fare. Til tross for regler i forhold til salg av delvis slitte dekk har undersøkelser vist alarmerende resultater.

Problemer forårsaket av slitte dekk

Hvis dekk er slitt kan de skape flere problemer som kan føre til en ulykke. Et slit dekk øker oppsamlingen av varme ettersom avstanden mellom veien og dekket er mindre, som betyr at luftstrømmen er redusert. Omfattende varme skader gummien og forårsaker dekksvikt.

Slitte dekk har større sannsynlighet for å bli utsatt for punktering som kan føre til at dekket eksploderer. I vått vær økes risikoen med slitte dekk for vannplaning da dekkene trenger å være i stand til å kannelere vannet unna, og dette er hva gropene i dekkmønsteret gjør.

Dekkene med god mønsterdybde gjør dette og dette ivaretar god kontakt med veien.

Et slitt dekk kan ikke gjøre dette og det forårsaker at det kjører oppå vannflaten, som kjennetegnes som vannplaning. Dekk med slitt mønster har stor sannsynlighet for å ha for lavt lufttrykk som videre påvirker bilens bremsing, styring og drivstofforbruk.

Tilbake

Kontakt

Jacquelin Egan
State :- Lillestrøm
zip code :- 2000-2004
Country :- Norway

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode