Vinterdekk: Hva de er og hvem trenger dem

18.11.2015 14:04

Ski entusiaster og de som liker vintervær forstår viktigheten av vinterdekk og når man bør forberede kjøretøyet for endrede veiforhold. Isete veier, snø og is gjør kjøreforhold farlige og ordinære helårsdekk er vanligvis ikke beregnet for å håndtere utfordringene. Når vinterværet nærmer seg, vær sikker på at kjøretøyet ikke etterlater deg værfast eller utsatt for ulykker.

Forskjell mellom vinterdekk og sommerdekk

Med vinterdekk har du et ekstra lag med sikkerhet når du kjører på snø og is. Mønsteret på vinterdekk er designet for å få godt grep, redusere snøoppsamling under ekstreme værforhold og for å gi mer stabilitet. De fleste vinterdekk lages av gummi som forblir myk selv på lave temperaturer som gir føreren bedre kontroll. Føreren kan føle seg tryggere når man kjører på snø og isdekkede veier med et godt sett snødekk på bilen.

Sommer- og helårsdekk er laget for hastighet og smidighet. Mønsteret på disse dekkene tillater høyere presisjon på tørre veier i moderate temperaturer. Med færre mønsterbaner og mer gummi som treffer asfalten, får sommerdekk bedre grep på motorveien og tillater mer fleksibilitet. Bredden og diameteren på sommerdekkene øker evnene når man kjører i våte forhold og mønsteret hjelper med å lede unna vannet for å unngå vannplaning.

Tilbake

Kontakt

Jacquelin Egan
State :- Lillestrøm
zip code :- 2000-2004
Country :- Norway

© 2015 Alle rettigheter reservert.

Lag din egen hjemmeside gratisWebnode